Kultklassade Cosmos Cowboys till Trucking Old School!

23.02.2018

Kultklassade Cosmos Cowboys till Trucking Old School.

Ni som var med på tiden det begav sig med vad vi kallar Truckingvågen minns säkert countrybandet Cosmos Cowboys. Vi på Trucking Old School försöker återskapa känslan av en svunnen tid och det är med stor glädje vi kan meddela att Nostalgiska Cosmos Cowboys intar vår scen på Trucking Old School 2018 för att ta oss tillbaka i tiden.

Nostalgi på hög nivå

Cosmos Cowboys är ett Kultförklarat countryband från tiden som vi kallar Truckingvågen.

Countrybandet startades i början av 70-talet och medlemmarna kom från Drottningstorp, Habo och Bankeryd med omnejd. Dock Blev bandet mest kända som ett countryband från Jönköping.

Under 70-talet spelade Cosmos Cowboys i Sverige, Norge och även Polen.

Samarbete med T.I.A

I början av 80-talet startades ett samarbete mellan Cosmos Cowboys och T.I.A helt apropå under en spelning på Klevshult Rasta. Under den spelningen träffade bandet den legendariske T.I.A-grundaren Rolf Björk och det mötet resulterade i att Cosmos Cowboys blev T.I.A:s husband. Det blev då inte bara spelningar med T.I.A i Sverige utan även i Finland och Tyskland.

Här ser ni en fin gammal artikel och bild från T.I.A:s medlemstidning T.I.A Magazine årgång 7, Nr 4, 1987.

Kultförklarad jacka

Under en T.I.A-träff fick alla bandmedlemmar i Cosmos Cowboys varsin T.I.A EUROPE-jacka med sin logga på ryggen. Mer kult än så kan det knappast bli och jackan finns sparad och visas här upp av Cosmos Cowboys originalmedlem Björn Magnusson.

Country-SM

Bandet har dock hållit igång både före T.I.A och efter. Man har spelat på countryfestivaler i Sverige som Ydre Countryfestival, Lida, Vemdalen och Lane Loge. Cosmos Cowboys medverkade även i finalen av Country SM 2006 och 2007. Man har även kompat amerikanska artister som Orville Nash, Rayburn Anthony och Wanda Jackson. Det har varit mycket turnerande under åren, minns Björn Magnusson, som är basist i bandet sedan begynnelsen och Cosmos Cowboys är spelar ännu och är inne på 48 år som Countryband!

På Trucking Old School den 6-7 juli 2018 kan ni åter njuta av detta Kultklassade countryband. Dom spelar både fredag 6/7 kl 20:00 och lördag 7/7 kl 12:00.

Varmt välkomna till High Chaparral!